SEA marketing en SEO
Wat is het verschil tussen deze twee, SEA en SEO?

Wat is het verschil tussen SEO (Search Engine Optimization, in Nederlands betekent dit ‘zoekmachineoptimalisatie’) en SEA (Search Engine Advertising. In Nederlands betekent dit ‘zoekmachine advertenties’)?

Wanneer iemand op internet in een zoekmachine een zoekopdracht invoert, dan verschijnen er twee soorten zoekresultaten:

1. de organische of anders gezegd ‘natuurlijke’. Deze resultaten staan links van de pagina. Afbeelding:

2. de pay-per-click advertenties. Deze b.v. Google advertenties, worden ook wel gesponsorde koppelingen/links genoemd. Deze staan bovenaan en aan de rechterkant van de pagina.

SEA en SEO marketing

SEO = Search Engine Optimization 
Zoekmachine optimalisatie met ons!

Het SEO proces zorgt voor een betere vindbaarheid en zichtbaarheid in de organische zoekresultaten. De score van een website in de zoekresultaten hangt grotendeels af van drie factoren: autoriteit, copywriting en een goede techniek van uw website.

Op internet meten zoekmachines die ‘autoriteit’ aan de hand van het aantal inkomende (zoveel mogelijk kwalitatieve) links van andere websites. De ranking in de zoekmachineresultaten is dus voornamelijk afhankelijk van de belangrijkheid van de website. Het is ook erg belangrijk dat de teksten op de website niet alleen bezoekers verleiden, maar ook Google kunnen aantrekken. Een goede techniek en toegankelijkheid van uw website is enorm belangrijk en de basis van SEO. Zonder een goede techniek en toegankelijkheid van uw website is het haast onmogelijk om hoog te ranken in de zoekmachineresultaten.

Wanneer er in uw website onbedoelde barrières zitten, dan kan de zoekmachine, b.v. Google, niet alle pagina’s vinden. En het gevolg hiervan is, dat het niet op een juiste wijze geïndexeerd kan worden. U loopt tevens het risico dat de zoekmachine niet alle informatie kan “uitlezen”. Bijvoorbeeld, probeer zoveel mogelijk flash en frames te vermijden. Ook met JavaScript kan Google lang niet altijd goed overweg.

Meer weten over de voordelen van SEO? Of wilt u vrijblijvend SEO advies? Schroom niet om contact met ons op te nemen.

SEA = Search Engine Advertising Zoekmachine advertenties

Het draait bij SEA alles om doelgerichte internetmarketing campagnes. U bereikt met de juiste zoektermen en het juiste budget, een concrete adequate doelpubliek.

Dankzij boeiend en pakkend geschreven advertentieteksten gaat de doorklikratio structureel omhoog. U stelt zelf het budget in en bepaalt exact hoeveel u per maand wilt uitgeven.

Kosten SEA | SEA advies | SEA marketing

Wilt u weten wat SEA inhoud en/of bent u benieuwd naar de kosten van SEA? Of bent u benieuwd wat de voordelen van SEA marketing zijn en wilt u de maandelijkse beheer van uw SEA marketing campagne/project uitbesteden? Neem gerust vrijblijvend contact hierover met ons op.

Link building uitbesteden

SEA en SEO marketing -3