Wat is een live chat klantenservice?

Klantenservice is een essentieel deel van een bedrijf. Een goede klantenservice kan de klanttevredenheid omhoog halen en de reputatie van het bedrijf verbeteren. Uiteindelijk zijn dat de dingen waarmee je winst genereert. Een manier om de klantenservice naar een hoger niveau te tillen is met een live chat service. Wat dat precies is zal ik je nu uitleggen.

Wat is een live chat service?

Een live chat klantenservice is een manier voor jouw klanten om via jouw website direct met medewerkers te chatten en klanten kunnen vragen stellen of hun problemen voorleggen. Dit is natuurlijk super handig! Jij kan je ook wel voorstellen dat chatten een stuk laagdrempeliger is dan bellen en een stuk sneller dan mailen. Hiermee zijn hun problemen veel sneller opgelost en zullen ze dus ook veel meer tevreden zijn.

Sommige live chat klantenservices werken met een bot (chatbot) die de vragen beantwoord, maar dit valt niet aan te raden. Bots verwijzen al snel naar een deel van de website en kunnen veel vragen niet goed beantwoorden. Dat is voor de klant vooral frustrerend en raad ik dus ook af. Wil je meer weten over een ‘chatbot’? Lees het hier op je gemak verder.

livechat-service-beauty-1080x675

Is een live chat klantenservice goed voor mijn bedrijf?

Conclusie: een live chat klantenservice is goed voor jouw bedrijf. Klanttevredenheid is een van de belangrijkste dingen als het aankomt op het behouden van klanten en nieuwe klanten werven, wat uiteindelijk meer winst oplevert. Bovendien is gebleken dat hulp via een live chat klantenservice veel meer conversie oplevert dan hulp via de mail. Daarom adviseer ik je om hier eens goed naar te kijken.

live chat Liveagent

Kortom, live chat service is zeker iets waar je aandacht aan wilt besteden. Het kan jouw bedrijf naar een nieuw niveau tillen. Als je nou niet weet waar je moet beginnen dan kun je eens gaan kijken naar website waar je live chat kunt laten uitbesteden. Dan hoef je zelf helemaal niks van de techniek te weten en kun je toch een live chat klantenservice op jouw website hebben staan. Neem er dus zeker eens een kijkje naar, geloof me dat dit het waard gaat zijn.

Wat is een live chat service op je website? Een online klantenservice op je eigen site van ChatHelden.nl.